I USA har program-stilen (Shark Tank) haft stor indvirkning for dem der ikke ved om de skal gå til højre eller venstre for at søge penge. Ved at deltage i programmet (som man skal huske er et show, og derved ikke sagt at hjælpen ikke er ærlig og vel-ment), får man muligheden for en go’ potion selv-promovering ift. landsdækkende TV samt sparing med folk der (for det meste) ved hvad de snakker om.

Det er vigtigt, hvis man deltager i sådan et program, at man tror på det man laver og kan, faktuelt, dokumentere sin vision. At være iværksætter handle oftest om at famle lidt i blinde i en periode – og det skal der være plads til. Men som udgangspunkt, så skal ens koncept (og selvtillid) kunne holde til et par knytnæver i hovedet. Ellers skal man lade være. Hvis man er skrøbelig og ikke ønsker sig selv gransket for fejl og mangler – så lad være.

Kan man derimod se en højere mening med markedsførings-værdien i showet, meningen med en “mentor” samt en yderligere økonomisk stabilitet – så go ahead! Vær forberedt ift. dit pitch, dine visioner og skab afinitet så alle kan forstå de valg du har taget og vil tage i fremtiden. derudover er det nok en god ide at være faktuelt begavet også og klar på de grænseoverskridende spørgsmål.

Husk at det er dit produkt og din ide – og deres input er sparring der skal og vil gøre dig stærkere, også selvom man ikke kommer der fra med hvad man ønsker ift. investering.

At være iværksætter er ikke nogen “lige vej” og der er mange måder at opnå det man gerne vil. Deres syn og den hjælp de kan tilbyde, er blot én vej at gå – og der er ingen tvivl om, at for mange, er det en god vej at prøve. Hvis ikke for økonomisk tilskud, så for at prøve sit koncept af med en gruppe mennesker (og en tv-dækning) hvor man får “syn for sagen” på sine ideer.