Iværksætterens guide til sociale medier

Online succes igennem sociale medier og integration direkte til wordpress hjemmesiden

3 principper til værdiskabende markedsføring

Sociale medier er en underlig størrelse hvor man hurtigt kommer til at snakke for døve øre hvis man ikke forstår at finde og bruge sine kommunikative stærke sider.

Facebook, Twitter, Instagram, Imgur, Reddit – you name it. Alle har de til fælles, at de skaber fundament for en kunde-kontakt-kanal vi, som virksomhedsejerer, skal udnytte for at lave værdiskabende markedsføring. De fleste virksomheder skal have en unik sammen-strikket kort- og lang-sigtet digital strategi hvortil de samme grundprincipper næsten altid gør sig gældende for både B2B og B2C salg.

Vi har lavet en samlet konklusion på vores erfaringer med forskellige virksomheder i forskellige brancher, dog skal du være opmærksom på, at det ofte kan være en mere rigtig løsning for din virksomhed og det kan være en god ide at snakke med en konsulent inden du bruger store mængder penge på en digital kommunikationsstrategi.

Jyde princippet

 

Hva’ få’ a’ u’ a’et? [Hvad får jeg ud af det?]

Som virksomhed har vi altid et overordnet mål: overlevelse igennem økonomisk stabilitet. Men markedsføring handler om at skabe værdi for kunderne og tilføre dem en valuta, de ikke havde før de læste, hørte eller så din kampagne.

Der er mange digitale “valutaer” som vi frit kan give vores kunder på de sociale medier med en smule provokation, humor eller kunde-tæft. Disse “valutaer” har ikke åbenlyst et salgs-motiv og er ofte uden købs-links, priser og kontakt-information.

Et grin; Vi kan alle godt lide humor og et afbræk fra vores travle hverdag. Kan man grine sammen, kan man handle sammen.

En kreativ tanke; At plante en ide til en anderledes udnyttelse af et produkt, en anden bearbejdning som man kan vise vennerne i bogklubben.

En go historie; Vi mennesker kan godt lide at snakke med hinanden og fortælle historier til andre som vi kan relatere os til.

En følelse; Træt, Sulten, Stresset eller ondt i maven? Vi forstår alle følelser og en god branding strategi er, at relatere dit produkt til en relaterbar følelse.

Hippie princippet

 

Der er rigeligt med sure smileys og negativ feedback i verden fra kunder, som kunne have været håndteret anderledes. Så når vi kommunikere på de sociale medier, skal vi have en anden dialog. En digital kaffe-snak om man vil, omkring de ting vi føler, mener, syntes, lyster, griner eller græder af.

En dialog vi, som virksomher, kan gå ind i med åbne spørgsmål, ærlighed og sjæl. Kan man tale sammen, kan man handle sammen.

Den lille iværksætter guide til fællesskabs-følelse, affinitet og relation

  • Stil åbne spørgsmål.
  • Vær selvkritisk og åben for debat og kritik.
  • Hav en holdning om det der betyder noget og vær åbne for andres.
  • Brug et sprog dine kunder kan forstå; er dine kunder fag-nørder, så skriv nørdet.
  • Vær visuel og billedeskabende, både i tekst, lyd og billede.
  • Stå stærkt når du sejre og vær ærlig når du fejler.

Kæledyrs princippet

 

Når man følger principperne 1 og 2 har man skabt en engageret målgruppe der lytter, føler og følger dig. Derfor handler Kæledyrs-princippet i korte træk om, at have en positiv indvirkning på de kunder som ikke er interesseret i at få tilført “valuta” og ikke åbent vil indgå i en dialog med din virksomhed eller de mennesker der indgår i opslagene. De skal ha’ en godbid.

Der er mange aspekter af at give en godbid. Skal du have skabt produktkendskab, så er det den bedste vej. Skal du have vundet kunder fra konkurrenterne, så er det den bedste vej. Har du et lorte-produkt, så er det en rigtig dårlig vej ?

Ideen bag princippet er, at vi er vanedyr. Vi kommer de samme steder, går i det samme tøj og snakker med de samme mennesker. Det kan være svært at lancere nye produkter på et marked hvor zombie-kunderne strømmer til den konkurrent de “plejer” at gå til. Derfor så giver vi igennem kæledyrsprincippet dem mulighed for, at prøve, vurdere og kvalitetssikre sig, inden de køber produktet på fast basis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *